Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu (VIDEO)

Alina Badic a vorbit în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade” despre puterea credinței.

“Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu? Suntem sau nu în adevăr? Cum ar trebui sa abordam corect ceea ce ne supăra și ne tulbură? Avem capacitatea sa fim intr-un raport  sincer cu planul divin atât prin rugaciune, car și prin acțiunile concrete? Apreciem oare cu adevărat ceea ce se asteapta de la noi? Sau doar judecam viața după propriile reguli?”, sunt temele prezentate de Alina Bădic la începutul emisiunii.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic

Invitatul special al emisiunii a fost teologul Vasile Bănescu. Acesta a subliniat că problematica credinței este una dintre cele mai profunde la care putem încerca să avem acces.

“Pe de altă parte credința ete o constantă. Practic adeziunea la credință în toată istoria umanității, nu există în istoria umanității pete albe, abențe la nivel de epoci a credinței. Credința, așasar, însoțește persoana umană, în mod firesc, pentru că persoana umană descinde din existență printr-un act de creație a lui Dumnezeu. Poartă așadar în ea amprenta Creatorului. Credința funcționează ca un răspuns reflex, a o căutare reflexă a sensului. Omul este o ființă care nu poate trăi în absența unui sens. Ce apare în locul lui? Apare ceva prin excelență negativ, apare dezordinea, deraierea, apare distrugerea. Sensul are legătură cu Credința. Ne înalță pe o verticală în vederea atingerii unui sens. Un om animat de credință este un om care păstrează și cultivă în el ceea ce se numește în termeni teologici, chipul lui Dumnezeu”, a precizat acesta.

Prima definiție creștină a credinței

Teologul Vasile Bănescu a amintit prima definiție creștină a credinței pe care o dă sfântul Apostol Pavel:

“Credința este încredințarea celor nădăjduite și dovedirea celor nevăzute. Din start aflăm că prin credința de tip încredere ne orientăm ființa noastră, speranța noastră spre ceea ce nădăjduim. Avem permanent în față un scop spre care tindem, spre care nădăjduim. Și tot credința este cea care le adeverește. Credința este organul notru care ne ajută să pătrundem pe teritoriul celor nevăzute”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe