Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic. Despre preluarea karmei și asumarea culpei (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic. Despre preluarea karmei și asumarea culpei (VIDEO)
foto: captură B1 TV

Alina Bădic și invitații săi din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Ingrid Baciu și Eugen Mîrtz, au vorbit printre altele despre preluarea karmei și asumarea culpei.

Ediție specială „360 de grade”. Despre preluarea karmei și asumarea culpei

Referitor la preluarea de karmă, Eugen Mîrtz a explicat: „Încă o dată, karma implică o sumă de condiționări și de determinări, care pot adesea provoca suferință. Când o persoană bine intenționată, de altfel, care are un nivel existențial superior, o karmă mai bună, se implică să ajute o persoană inferioară din acest punct de vedere, adică cu o karmă mai grea și mai încărcată, și mai ales când persoana ajutată nu face eforturi ca să merite acest ajutor, dar totuși i se schimbă karma în bine, cineva plătește nota de plată. Cine? Persoana care a intervenit și mai ales persoana care s-a implicat. Acest fenomen se produce automat”.

„Foarte important, există și o parte bună a acestui aspect, pentru că există ființe superioare – nu neapărat aici pe pământ, sunt și aici pe pământ, înțelepți care se roagă în peșteri, nu își știe nimeni, dar și în planul superioare ale maniestării – care primesc un fel de mandat divin din partea lui Dumnezeu pentru a ne ajuta pe noi. O cale foarte bună este să iubim aceste ființe – evident, o iubire spirituală, o iubire plină de aspirații și de adorare – astfel încât aceste ființe să ne poată ajuta și atunci noi înșine ajungem să fim în postura celui ajutat, numai că, dacă această iubire este sinceră și această aspirație este intensă, atunci facem că și merităm acest ajutor și atunci karma noastră se poate îmbunătăți nesperat”, a adăugat el.

Ingrid Baciu a vorbit despre asumarea culpei și acele momente în viață când simți că efectiv ți s-a luat povara de pe umeri.

„Dacă asumarea culpei este cu adevărat sinceră, resimțită aproape ca o reverberație în întreaga ființă, dar tu ești neputincios, spui `Doamne, ajută-mă, binecuvântează-mă, călăuzește-mă, îmi dau seama ce am făcut dar nu știu de unde să încep, cum, ce să fac`, îți vin ajutoare nebănuite. Într-adevăr, ce ți se ia de pe suflet, acea greutate ca un presentiment că nu știu ce să fac și orice aș face nu va fi bine, presentimentul sfârșitului, dezastrului e greutatea care ți se ia de pe suflet. Teribilul judecător care se află în fiecare ființă este sinele superior”, a spus Ingrid Baciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)