Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic. Despre preluarea karmei și asumarea culpei (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic. Despre preluarea karmei și asumarea culpei (VIDEO)
foto: captură B1 TV

Alina Bădic și invitații săi din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Ingrid Baciu și Eugen Mîrtz, au vorbit printre altele despre preluarea karmei și asumarea culpei.

Ediție specială „360 de grade”. Despre preluarea karmei și asumarea culpei

Referitor la preluarea de karmă, Eugen Mîrtz a explicat: „Încă o dată, karma implică o sumă de condiționări și de determinări, care pot adesea provoca suferință. Când o persoană bine intenționată, de altfel, care are un nivel existențial superior, o karmă mai bună, se implică să ajute o persoană inferioară din acest punct de vedere, adică cu o karmă mai grea și mai încărcată, și mai ales când persoana ajutată nu face eforturi ca să merite acest ajutor, dar totuși i se schimbă karma în bine, cineva plătește nota de plată. Cine? Persoana care a intervenit și mai ales persoana care s-a implicat. Acest fenomen se produce automat”.

„Foarte important, există și o parte bună a acestui aspect, pentru că există ființe superioare – nu neapărat aici pe pământ, sunt și aici pe pământ, înțelepți care se roagă în peșteri, nu își știe nimeni, dar și în planul superioare ale maniestării – care primesc un fel de mandat divin din partea lui Dumnezeu pentru a ne ajuta pe noi. O cale foarte bună este să iubim aceste ființe – evident, o iubire spirituală, o iubire plină de aspirații și de adorare – astfel încât aceste ființe să ne poată ajuta și atunci noi înșine ajungem să fim în postura celui ajutat, numai că, dacă această iubire este sinceră și această aspirație este intensă, atunci facem că și merităm acest ajutor și atunci karma noastră se poate îmbunătăți nesperat”, a adăugat el.

Ingrid Baciu a vorbit despre asumarea culpei și acele momente în viață când simți că efectiv ți s-a luat povara de pe umeri.

„Dacă asumarea culpei este cu adevărat sinceră, resimțită aproape ca o reverberație în întreaga ființă, dar tu ești neputincios, spui `Doamne, ajută-mă, binecuvântează-mă, călăuzește-mă, îmi dau seama ce am făcut dar nu știu de unde să încep, cum, ce să fac`, îți vin ajutoare nebănuite. Într-adevăr, ce ți se ia de pe suflet, acea greutate ca un presentiment că nu știu ce să fac și orice aș face nu va fi bine, presentimentul sfârșitului, dezastrului e greutatea care ți se ia de pe suflet. Teribilul judecător care se află în fiecare ființă este sinele superior”, a spus Ingrid Baciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)
16:47 - MAE: Ambasada din Pretoria și Consulatul General de la Cape Town gestionează situația a 39 de români
16:28 - Un bilet la Bucharest Christmas Market, între 5 și 7 lei. Cât costă intrarea la târgurile de Crăciun din marile orașe europene
16:12 - Județul Olt: Grav accident rutier soldat cu 5 victime, printre care 3 copii