Anunț pentru viitorii şoferi! Schimbări importante la proba practică a examenului auto

Anunț pentru viitorii şoferi! Schimbări importante la proba practică a examenului auto
Un român a condus 5 ani cu permis fals: l-a cumpărat din Polonia pentru suma de 700 de euro

Se anunţă schimbări importante pentru românii care își doresc să obțină permisul de conducere auto.

Proba practică a examenului auto ar putea fi susținută și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție, prevede un proiect de lege inițiat de UDMR, potrivit antena3.ro.

Un nou proiect de lege urmează să fie aprobat și vizează proba practică a examenului auto

Cu toate că în prezent este nevoie de prezența ofițerilor sau agenților de poliție, este posibil ca, în viitorul apropiat, acest lucru să se schimbe.

Benedek Zakariás, înițiatorul proiectului, a transmis că modificările vin ca urmare a lipsei de personal, candidații fiind nevoiți să aștepte luni de zile pentru a obține programarea la proba practică.

Prezentul proiect de lege a fost necesar deoarece Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar, astfel, candidații trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține o programare la proba practică, necesară pentru obținerea permisului de conducere.

Inițiativa noastră are ca scop transparentizarea actualului sistem de reglementare și facilitarea procedurilor administrative pentru obținerea permisului de conducere”, a declarat Benedek Zakariás, vicelider al grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților.

Schimbări importante la proba practică a examenului auto

Cu acest nou proiect, va exista o nouă meserie. Pentru a obține o autorizație de examinator, persoana respectivă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să dețină permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani;
  • să nu fi avut permisul de conducere anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani;
  • să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto și trebuie să urmeze cursul de formare inițială.

„Pentru a obține autorizație de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condițiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puțin 5 ani experiență în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică și practică.

Prin această modificare eliminăm posibilitatea ca un agent de poliție, după trei ani de experiență în domeniu, să examineze pentru orice categorie de autovehicule, așa cum este în prezent”, a mai transmis Benedek Zakariás.

Urmăriți B1TV.ro și pe