Anvelope de vară: când le montăm și cum să le alegem

Anvelope de vară: când le montăm și cum să le alegem

O dată cu venirea primăverii calendaristice vine și timpul să treci de la anvelopele de iarnă la cele de vară. Specialiștii anvelope.ro îți spun când să faci asta și cum să-ți alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta.

Pentru a optimiza performanțele autovehiculului tău, specialiștii de la anvelope.ro îți recomandă să alegi anvelope de iarnă și anvelope de vară în locul celor all-season de exemplu. O dată cu venirea primăverii, temperaturile nu mai scad atât de frecvent în zona de îngheț, dar semnul cel mai clar că este momentul de a schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară este când temperatura exterioară depășește în medie 7 grade Celsius timp de mai multe zile la rând.

Dacă o să compari anvelopele de vară cu cele de iarnă, vei vedea că anvelopele de vară sunt concepute pentru a-ți oferi performanțe optime la temperaturi ridicate. Compoziția de cauciuc și profilul benzii de rulare sunt dezvoltate pentru ca pata de contact cu asfaltul să fie cât mai mare și pentru a avea o aderență optimă în condiții de vară, indiferent dacă drumurile sunt uscate sau dacă plouă. În plus, acest lucru îți asigură și o tracțiune eficientă, o stabilitate mai mare în viraje și o aderență mai mare la frânare, ceea ce înseamnă o distanță mai mică parcursă de mașină până la oprirea totală.

Dar cum să alegi anvelopele de vară potrivite pentru mașina ta? Specialiștii anvelope.ro îți recomandă să ții cont de o serie de factori atunci când faci această alegere: buget, stil de condus, caracteristicile de performanță ale mașinii sau drumurile pe care le faci de obicei cu mașina. Pe anvelope.ro găsești un filtru care te ajută în această selecție, indentificând anvelopele de vară potrivite pentru nevoile tale.

Fiecare producător are o gamă variată de anvelope de vară și poți să faci alegerea și în funcție de anvelopele recomandate de producătorul mașinii tale.

Întotdeauna când îți alegi anvelopele, trebuie să ții cont de mașina pe care o conduci. Avantajul este că și producătorii de anvelope s-au adaptat, dezvoltând diverse game de anvelope destinate vehiculelor compacte, SUV-urilor, modelelor sport sau chiar supercar-urilor. În funcție de recomandările producătorului, alege-ți anvelopele în funcție de tipul, puterea și greutatea mașinii pentru a putea beneficia de performanțe optime în aceste condiții.

Stilul tău de condus este un alt factor de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi anvelopele de vară. Există anvelope care au un randament ridicat în ceea ce privește numărul de kilometri parcurși și care contribuie la o economie de combustibil, dar poți să alegi și anvelope dezvoltate pentru un stil de condus mai sportiv, care îți oferă un răspuns prompt la reacțiile tale la volan, o manevrabilitate mai bună și performanțe crescute pe zona de frânare.

Pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să ții cont și de modul în care folosești mașina și de tipul de carosabil pe care vei rula cel mai mult. Dacă rulezi în mediul extra-urban un număr mare de kilometri pe an, atunci îți recomandăm un tip de anvelope care să-ți ofere cele mai bune performanțe în aceste condiții și să te ajute să faci și economie de combustibil. Dacă drumurile tale sunt preponderent în mediul urban, atunci ai nevoie de anvelope cu o compoziție moale care să-ți ofere performanțe optime în oraș, la viteze mai mici.

Așadar, ținând cont de toate aceste criterii, îți va fi cu siguranță mult mai ușor să faci alegerea potrivită. Este clar că nu poți obține aceleași performanțe atunci când conduci sport dacă ai ales un set de anvelope care au ca puncte forte rezistența la un număr mare de kilometri parcurși. La fel, dacă vrei un set de anvelope cu performanțe optime la viteze ridicate nu poți să te gândești și la economia de combustibil.

Putem spune că anvelopa de vară cea mai bună este cea care este adaptată nevoilor tale, iar specialiștii anvelope.ro te pot ajuta sa o identifici. O anvelopă care să ți se potrivească ție, în funcție de mașină, stilul de condus și necesitățile tale, pentru a fi în siguranță.