Industria auto, în criză din cauza lipsei de microcipuri. Renault oprește producția în trei fabrici din Spania

Industria auto, în criză din cauza lipsei de microcipuri. Renault oprește producția în trei fabrici din Spania

Producătorul auto francez Renault, la fel ca mai mulți rivali ai săi, va prelungi opriri parțiale la cele trei fabrici de asamblare din Spania până la sfârșitul anului din cauza penuriei globale de microcipuri, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Renault Spania.

Compania intenționează să oprească producția la uzina sa din Palencia, unde își asamblează modelele Kadjar și Megane, timp de până la 61 de zile și fabrica sa din Valladolid, unde realizează crossover-uri Capture SUV, timp de până la 40 de zile, a spus ea, scrie Reuters.

Fabrica de motoare din Valladolid ar putea înceta să producă până la 17 zile în această perioadă.

Producătorii de autoturisme din întreaga lume au fost obligați să reducă ritmul de producție în ultimele luni din cauza lipsei de cipuri, ceea ce i-a lăsat să concureze cu industria electronică de consum pentru livrarea cipurilor pe fondul întreruperilor de aprovizionare globale din cauza crizei coronavirusului.

Renault a aprobat deja un plan de reducere a producției la fabricilor din Spania timp de până la aproximativ 30 de zile între aprilie și iulie și a decis să stabilească un nou plan pentru ultimele patru luni ale anului pe măsură ce lipsa continuă.

Renault are de obicei capacitatea de a aduna aproximativ 580.000 de mașini pe an în Spania.

Decizia producătorului auto francez de a încetini producția urmează mișcărilor similare ale rivalilor precum Volkswagen, Toyota și Stellantis.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări