Lux și opulență: Ce mașini de serviciu conduc polițiștii elvețieni (video)

Lux și opulență: Ce mașini de serviciu conduc polițiștii elvețieni (video)
Foto: captura video.

Cu primul BMW iX din lume, care a fost transformat special pentru uzul poliției, BMW Elveţia furnizează poliției un vehicul care combină o potrivire ridicată pentru utilizarea de zi cu zi, caracteristici de conducere agilă și mobilitate fără emisii la nivel local, informează autoblog.

Polițiștii elvețieni conduc mașini de lux

Potrivit sursei citate, cu o autonomie de până la 630 km, o sarcină utilă de până la 645 kg și o putere de 523 CP, BMW iX xDrive50 este potrivit atât pentru patrule prelungite, cât și pentru operațiuni neprevăzute, critice din punct de vedere a timpului.

BMW-ul electric dispune de un plus opțional special conceput pentru serviciul de poliție. Pe lângă livreaua aplicată pe caroserie prin autocolante, nou şi aerodinamic este girofarul de pe acoperiș. Corpul cu semnale luminoase mai dispune de o matrice prin intermediul căreia pot fi afişate mesaje precum: STOP, POLIȚIE; ACCIDENT; VĂ RUGĂM SĂ URMAȚI; etc.

Bolidul polițiștilor, visul șoferilor

Alte LED-uri cu lumini intermitente prezente sunt: două albastre frontale, două galbene în hayon, flash-uri în bara de protecție care avertizează de traficul perpendicular și altele în corpurile oglinzilor retrovizoare laterale.

În cabină a fost adăugat un monitor suplimentar pentru sistemul de camere, sistemul de control radio al poliției Polycom, un sistem de comunicare hands-free, un calculator de înregistrare a datelor privind accidentele rutiere și un panou de control pentru semnalele speciale.

Tracțiunea integrală electrică asigură, de asemenea, că tot cuplul este transferat roților din față și din spate într-o manieră dozată ideal în orice situație de condus. Controlul inteligent permite transmisia complet variabilă a puterii în orice moment, de la tracțiunea spate foarte eficientă la tracțiunea integrală controlată pentru tracțiune maximă. Aceasta înseamnă că serviciile de urgență se pot baza pe progrese fiabile chiar și în condiții meteorologice și rutiere nefavorabile din regiunile muntoase, relatează autoblog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse