Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Veste BOMBĂ pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde NU MAI AU VOIE SĂ CIRCULE românii…

Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Veste BOMBĂ pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde NU MAI AU VOIE SĂ CIRCULE românii...
Sursă foto: Pixabay

Zilele mașinilor cu motor pe motorină par numărate. Tot mai multe țări vest europene au luat decizia de a impune restricții pentru autoturismele diesel.

Mai mult, cele care nu au luat astfel de măsuri radicale, și-au anunțat intenția de a face același lucru.

Astfel, Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție în ceea ce privește România, dar și alte 8 țări din Uniunea Europeană, din cauza poluării produse de aceste autovehicule.

Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

TRAGEDIA MOMENTULUI! ADIO, MAESTRE! LUMEA ESTE MAI SĂRACĂ FĂRĂ EL…

În România, aproximativ 3 milioane de autoturisme folosesc acest tip de combustibil – adică aproape jumătate din totalul de 6 milioane de mașini.

Principalul motiv pentru care șoferii români merg pe această variantă este consumul redus. Totuși, problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil.

„Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, a spus Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR, potrivit digi24.ro.

Acesta este şi motivul pentru care Comisia Europeană se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

CORINA CHIRIAC, ÎN DOLIU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA LUI MIHAI CONSTANTINESCU! O NOUĂ TRAGEDIE A ȘOCAT ROMÂNIA

„Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule”, a adăugat Cristian Bucur.

Cu toate acestea, Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.

În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară.

Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005. Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

COȘMAR PENTRU ANDREEA MANTEA! AU DESFIGURAT-O. IMAGINI ȘOCANTE CU ÎNDRĂGITA BRUNETĂ (GALERIE FOTO-VIDEO)

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său