O nouă TAXA AUTO, uriaşă, pentru anumite mașini!

O nouă TAXA AUTO, uriaşă, pentru anumite mașini!

Încă o veste proastă pentru şoferi. În cadrul Ministerului Mediului, se analizează o valoare, legat de Taxa Auto, care, pe de o parte să descurajeze potențialii cumpăratori de autovehicule vechi și poluante, în vederea înmatriculării unui număr cât mai mic de astfel de autovehicule. Pe de altă parte, se doreşte respectarea gradul de suportabilitate financiară al cetățenilor, toate acestea realizându-se în concordanță cu legislația europeană, explică ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, într-un document oficial.

Potrivit reprezentanțiilor Ministerului Mediului, în prezent se lucrează la două variante în ceea ce privește taxa auto: introducerea unei taxe care să fie achitată periodic la ITP sau includerea unei taxe în impozitul datorat pentru mijloace de transport. Sursele citate au explicat că în prezent se insistă de prima variantă.

Românii care au achitat taxa de poluare își pot recupera banii până pe 31 decembrie 2018, în timp ce românii care au achitat taxa când ea se numea Timbru de Mediu – își pot lua banii înapoi până pe 31 martie 2019, scrie DC News.

Tags: