Parisul limitează la 30 km/h viteza de circulație a mașinilor. Amenzile pentru cei care încalcă regula

Parisul limitează la 30 km/h viteza de circulație a mașinilor. Amenzile pentru cei care încalcă regula
Foto: Pixabay

Viteza maximă de circulație în Paris a fost redusă la 30 de kilometri pe oră, cu doar câteva excepții, într-o încercare a autorităților de a încuraja oamenii să folosească bicicletele sau transportul în comun.

30 km/h, viteza maximă de circulație în Paris

Limită de viteză de 30 de km/h era oricum pentru 60% din străzile Parisului. Pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h, iar pe primul inel periferic va fi menținută viteza de 70 de km/h.

Cei care nu respectă noua regulă riscă amenzi de 135 de euro și retragerea a două puncte de pe permisul de conducere, precizează rfi.fr.

Primăria Parisului vrea astfel să descurajeze oamenii să circule cu mașinile personale. Numai că un raport francez arată că o mașină poluează mai mult la o viteză de 30 de km/h decât cele care înaintează cu 50 de km/h, deoarece emite mai mult dioxid de carbon. Aceasta este, de altfel, explicația pentru care aerul e mai poluat la orele de vârf, când mai mult se stă decât se circulă în trafic.

Măsura îi nemulțumește mai ales pe cei care stau în suburbii și care obișnuiesc să meargă la serviciu cu mașinile personale.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului PNL (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)