Peste 70% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de traficul rutier din Capitală

Peste 70% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de traficul rutier din Capitală
Foto: metropotam.ro

Peste 70% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de traficul rutier, în schimb mai mult de jumătate apreciază imaginea pe care o au acum parcurile din Capitală.

O părere bună o au bucureştenii şi despre curăţenia oraşului. 52 la sută dintre ei sunt de acord cu modul în care arată spaţiile publice.

Datele apar într-un studiu realizat anul trecut de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

Majoritatea celor care au raspuns unui sondaj de opinie sunt de acord cu faptul că Bucureştiul este un oraş aglomerat. Peste 70 la sută dintre repondenţi sunt nemulţumiţi de traficul de coşmar.

Surprinzător este că 52 la sută dintre locuitorii capitalei cred însă că Bucureştiul este un oraş curat

Inițiativa de obținere de către București a titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 este cunoscută de aproximativ o treime din totalul persoanelor chestionate. Cand vine vorba despre vizitarea obiectivelor de patrimonou, 80 la suta din bucuresteni spun insa ca acestea au parte de multi turisti.

Un procent de 50% dintre respondenți cred că asemănarea românilor cu europenii este ospitalitatea, 35% credința în Dumnezeu si 34% – performanțele sportive.

Studiul Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală , făcut în perioada iulie – septembrie 2015, are o marjă de eroare de plus/minus 3% și a inclus un eșantion de 1.068 de persoane cu vârsta de peste 14 ani.