Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu

Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A venit și rândul transportatorilor să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului Cîțu. Asociațiile de profil au anunțat că mitingul de mare amploare se va desfășura miercuri, 29 septembrie 2021, în Piața Victoriei. Angajații și patronii își vor striga nemulțumirea față de cele mai acute probleme din industrie: reîncadrarea diurnei ca venit salarial, criza RCA și carantinarea șoferilor profesioniști.

Mitingul transportatorilor se va desfășura în intervalul 6 dimineața – 4 după-amiaza.

În vara anului curent a circulat pe surse o informație cu privire la un proiect de lege pentru aministia fiscală. Proiectul de lege nu a fost publicat pe site-ul Parlamentului, iar transportatorii susțin în continuare că nu vor face pasul înapoi.

„Deși apreciem că noul proiect de lege va aduce o decizie în legătură cu amnistia fiscală, considerăm că protestul din data de 29 septembrie din Piața Victoriei din București trebuie să aibă loc întrucât transportatorii români sunt îngrijorați de faptul că procesul de aprobare în Parlament al noului proiect de lege privind amnistia fiscală este de lungă durată și de multe ori unele proiecte de lege au fost retrase.

În același timp, proiectul de lege menține riscul reîncadrării diurnei în baza constatărilor Inspecției Muncii, cu un impact negativ semnificativ asupra competitivității transportatorilor români în UE, deja grav afectată de noile prevederi ale legislației europene aduse de Pachetul Mobilitate 1″, se arată într-un comunicat de presă al transportatorilor.

Controverse în domeniul transporturilor

În prezent, nu este clar dacă proiectul de lege înlocuiește diurna pentru deplasările externe pentru toate domeniile de activitate și cum va fi afectată diurna pentru național.

În prezent, diurna se aplică conceptual și la național, și la internațional cu valori diferite. În ceea ce privește noul proiect, acesta pare că tratează doar activitatea internațională, în timp ce pentru național rămâne conceptul de diurnă, așa cum este în prezent stabilit prin lege.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său