S-a schimbat legea! Ce trebuie să cunoască șoferii despre înmatricularea, vânzarea și omologarea mașinilor

S-a schimbat legea! Ce trebuie să cunoască șoferii despre înmatricularea, vânzarea și omologarea mașinilor

Anul 2021 a adus schimbări majore pentru șoferii Români.  Legislația privind înmatricularea, vânzarea și omologarea vehiculelor a fost modificată. Proprietarii mașinilor trebuie să cunoască câteva lucruri importante.

Unde poate fi făcuta înmatricularea

Modificările legislației prevăd că înmatricularea poate fi făcută în mai multe orașe, nu doar în reședințele de județ. Potrivit datelor avocatnet.ro, înmatricularea vehiculelor este disponibilă în 26 de sedii din țară.

„Pot face asta la 26 de sedii secundare ale serviciilor județene de înmatriculări, ce au fost deschise în mai multe orașe din țara noastră, nu numai la sediile principale din municipiile reședință de județ”, informează sursa citată.

Ce se întâmplă cu certificatele de omologare

Ce ține de  schimbările apărute cu privire la omologarea mașinilor, șoferii din România trebuie să cunoască faptul că vehiculele care vor fi asamblate în afara sediilor de fabricație definite în certificatul de omologare de tip al întregului vehicul nu vor fi considerate ca fiind conforme cu tipul omologat și nu vor putea fi introduse pe piață.

Avocatnet.ro precizează că „vânzătorii nu pot să mai mențină acele informații sau să vândă vehicule ce au fost constatate ca fiind neconforme de către RAR”.

Tot în 2021, procedura de vânzare-cumpărare a mașinilor a suferit modificări.  Prin urmare,  contractul de vânzare poate fi încheiat electronic și trimis online autorităților. Astfel, a fost făcut încă un pas important spre digitalizarea serviciilor de acest tip.

Ultima oră
10:46 - Daniela Crudu, în lacrimi în emisiunea lui nea Marin. Comentariul prezentatorului a făcut-o să plângă în hohote, la Antena 1 (VIDEO)
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți” (GALERIE FOTO)
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)