Adrian Câciu: „O discuție despre amânarea ratelor ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile încep să se stabilizeze” (VIDEO)

Adrian Câciu: O discuție despre amânarea ratelor ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile încep să se stabilizeze (VIDEO)
Adrian Câciu, despre majorarea vârstei de pensionare: „ Îl pui pe om să plătească 40 de ani ca să-i dai 2 ani pensie, mi se pare cinism maxim” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat luni seara, la conferința de presă desfășurată la Parlament, că pachetul de măsuri sociale pregătit de coaliție pentru populație nu cuprinde și amânarea ratelor românilor pentru că ne aflăm în contextul în care dobânzile cresc și nu se cunoaște cât de benefică ar fi o astfel de măsură:

„Nu reprezintă o scutire de rate și de dobânzi. Drept pentru care modul în care la finalul acestei amânări, în context de creștere a dobânzilor, ar fi resimțită măsura ne-a făcut să analizăm în continuare, împreună cu sistemul bancar pentru a găsi soluții mai bune.

Nu am lucrat la un astfel de proiect de ordonanță. Toate lucrurile acestea vin într-un pachet. Și această măsură a fost un instrument de ales dintr-un pachet de măsuri la îndemâna cetățeanului sau al companiilor.

Cel mai important din acest pachet de sprijin este de a încetini rata de creștere a inflației. O discuție ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile au început să se stabilizeze”.

Urmăriți B1TV.ro și pe