Adrian Vasilescu, despre compensare: FMI le recomandă guvernelor să intervină numai în cazul populației vulnerabile / Lumea suferă de o criză gravă a investițiilor în energie (VIDEO)

Adrian Vasilescu, despre compensare: FMI le recomandă guvernelor să intervină numai în cazul populației vulnerabile / Lumea suferă de o criză gravă a investițiilor în energie (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

În momentul de față, lumea suferă de o criză gravă a investițiilor în energie, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Adrian Vasilescu, pe B1 TV: „Trebuie făcut ceva pentru a câștiga în planul investițiilor în energie”

Consilierul guvernatorului BNR spune că intervenția Fondului Monetar Internațional „trebuie să fie luată cu foarte multă atenție”.

„(FMI, n.r.) nu le recomandă guvernelor să nu mai compenseze în general. Le recomandă să facă o selecție, să intervină numai în cazul populației vulnerabile, al acelei părți a populației lumii care are venituri mici. De ce? Pentru că, spune Fondul Monetar Internațional, bugetele lumii vor face explozie, bugetele lumii nu au cum să susțină subvenții pentru toată populația de 8 miliarde. E nevoie de o împărțire – pe de o parte, cei vulnerabili să fie sprijiniți, pe de altă parte, spune Fondul Monetar Internațional și această afirmație trebuie foarte bine cântărită, prețurile sunt libere”, a declarat Adrian Vasilescu.

El a explicat că „acest preț liber poate fi o garanție că de aici încolo se va trece la raționalizarea energiei”.

„Pe de altă parte, și dacă am interveni cu forța în această piață liberă, am schimba regulile, ne vom trezi iar fără investiții, pentru că în momentul de față lumea suferă de o criză gravă a investițiilor în energie. Nu știm care este cea mai apropiată gară, unii spun 2050 – și e foarte departe 2050, gara asta nici nu o vedem. Trebuie făcut ceva pentru a câștiga în planul investițiilor în energie”, a adăugat Adrian Vasilescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii