Atenție, șoferi! Prima veste bună de la falimentul City Insurance: Se ieftinește RCA, după un an de scumpiri! Cine va profita?

Atenție, șoferi! Prima veste bună de la falimentul City Insurance: Se ieftinește RCA, după un an de scumpiri! Cine va profita?
Foto: Pixabay

Vești bune pentru șoferi. Prețurile RCA au încetat să mai crească începând cu luna mai, iar din iunie s-a putut observa chiar o scădere, chiar dacă marginală, arată datele de vânzări consultate de Economica.

Tarifele RCA scad după aproape un an de creștere agresivă

Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance.

Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie, arată datele de vânzări consultate de Economica.

Mai precis, dacă în punctul de maxim întegistrat în luna aprilie 2022, prima medie depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie indicatorul se apropia deja de 900 de lei.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut (defapt cu prețurile practicate de compania City Insurance, ajunsă în faliment tocmai pentru că vindea la tarife care nu puteau susține plata daunelor) există încă o creștere de peste 80%, însă vestea bună este că dinamica ascendentă s-a oprit și, arată datele noastre, primele de asigurare au început chiar să scadă.

În maxim, prețurile au fost și de două ori mai mari decât înainte de falimentul City Insurance, survenit în octombrie anul trecut.

Analiza aceasta vizează doar persoanele fizice, nu și mașinile înregistrate pe firmă, acolo unde, arată specialiști din piață, prima medie a continuat să crească și în al doilea trimestru ala acestui an, deși cu o viteză semnificativ mai redusă comparativ cu cele două trimestre anterioare.

Mai multe oferte pentru șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat prin intermediul unui comunicat că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut.

Astfel, în luna februarie 2022 cota de piață a Euroins, cela mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele.

Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe