Ungaria lansează o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropiere de graniţa cu România

Ungaria lansează o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropiere de graniţa cu România
Sursă foto: Facebook / Ministerul Economiei

Ungaria a inaugurat, luni, o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropiere de graniţa cu România, transmite Economica.net, care citează agenţia de presă maghiară, Magyar Távirati Iroda (MTI).

Operată de compania FSZG Ltd., staţia a fost inaugurată de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, la Csanadpalota.

„Crearea unei rute bidirecţionale pentru livrarea de gaze naturale între Ungaria şi România va îmbunătăţi securitatea aprovizionării cu gaze a Ungariei”, a precizat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Staţia de comprimare face parte din coridorul energetic Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA), care va conecta aceste ţări de Coridorul Sudic – acesta la rândul lui va aduce gaz din Azerbaidjan.

„Conectarea reţelelor de gaze naturale ale Ungariei şi României precum şi creşterea capacităţilor au reprezentat cele mai important proiecte în domeniul securităţii energetice întreprinse în Ungaria în ultimii cinci ani”, a adăugat Peter Szijjarto.

În urmă cu doar o săptămână, şi compania Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa, în judeţul Caraş-Severin. Şi acesta face parte din proiectul BRUA şi se aflăpe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)