Biden a semnat legea care va stimula producătorii de cipuri. SUA vrea să concureze cu China și să scape de dependența de Taiwan și Coreea de Sud

Biden a semnat legea care va stimula producătorii de cipuri. SUA vrea să concureze cu China și să scape de dependența de Taiwan și Coreea de Sud
Sursa Foto: Hepta.ro / DPA Images / Dominick Sokotoff.

Legea, care prevede subvenții de 52 de miliarde de dolari pentru producătorii de cipuri din SUA, are ca scop reducerea dependenței SUA de tehnologia produsă în Taiwan și Coreea de Sud.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat legea CHIPS și Science Act of 2022, care acordă 200 de miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru a avansa cercetarea științifică din SUA, într-un efort de a concura cu China, arată Reuters.

„Viitorul va fi fabricat în America”, a declarat Biden

Departamentul de Comerț al SUA nu a stabilit încă liniile directoare pentru evaluarea cererilor de finanțare și nu este clar când vor fi finanțate proiectele.

La semnare au participat directorii executivi de la Micron, Intel, Lockheed Martin, HP și Advanced Micro Devices, precum și oficiali ai cabinetului și lideri ai industriei auto și ai sindicatelor, inclusiv președintele United Auto Workers, Ray Curry, a precizat Casa Albă.

Penuria continuă de cipuri a afectat totul, de la vehicule, arme, mașini de spălat și jocuri video. În timp ce deficitul continuă să afecteze producătorii de automobile, mii de mașini și camioane sunt blocate în sud-estul statului Michigan în așteptarea cipurilor.

Companiile americane de semiconductori au început să anunțe investiții de miliarde de dolari

Qualcomm s-a angajat să cheltuiască un total de 7,4 miliarde de dolari pentru achiziții până în 2028, după ce a acceptat luni să achiziționeze cipuri semiconductoare în valoare de 4,2 miliarde de dolari în plus de la unitatea de producție din New York a GlobalFoundries.

Cota de piață din SUA va crește de la 2% la 10% ca urmare a anunțului Micron privind o investiție de 40 de miliarde de dolari în producția de cipuri de memorie, potrivit Casei Albe.

Marți, Micron a declarat că investițiile sale vor genera până la 40.000 de locuri de muncă în producție și construcții și anticipează că va primi fonduri din legea privind semiconductorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”