Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş
Foto: capital.ro

Aflat duminică la Piteşti, premierul Emil Boc a vorbit despre închiderea rafinăriei Arpechim, spunând că „răul primordial” se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom realizat de către Guvernul Adrian Năstase, contract care a adus un „prejudiciu uriaş” economiei naţionale.

Întrebat dacă rafinăria Arpechim mai are vreo şansă, premierul a răspuns: „E în atenţia mea şi după ce voi face o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns”.ntrebat dacă rafinăria Arpechim, închisă de OMV Petrom, mai are vreo şansă, premierul a răspuns: „E în atenţia mea şi după ce voi face o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns”.

Emil Boc a declarat că „niciodată” nu i-a plăcut contractul semnat cu OMV-Petrom, pentru că „acolo e răul primordial”, dar a asigurat că va căuta soluţii în acest context.

„Nu mi-a plăcut contractul ăsta cu Petrom-ul niciodată. Răul primordial se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom-ului de către Guvernul Adrian Năstase, care după părerea mea a adus un prejudiciu uriaş economiei naţionale. De acolo decurg toate relele legate de creşterea combustibilului, de vânzarea Arpechim, acolo e răul primordial, în vânzarea Petrom-ului. Acum bineînţeles că voi încerca să găsesc soluţii pentru că viziunea mea integrată a fost Arpechim-Otlchim, dar văd ce pot face în contexul acesta”, a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi deputatul Sulfina Barbu au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegerea liderului organizaţiei.

Consiliul de Supraveghere al OMV-Petrom a decis joi închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim Piteşti, deoarece opţiunea vânzării nu este fezabilă în contextul în care compania nu a găsit un cumpărător „credibil” care să aibă expertiza şi resursele financiare pentru operarea rafinăriei.