Care este suma activelor oligarhilor ruși înghețate de UE

Care este suma activelor oligarhilor ruși înghețate de UE
Foto: Pixabay

Ministrul german de Finanțe a declarat că țara sa este deschisă dezbaterilor cu privire la utilizarea bunurilor rusești confiscate pentru reconstruirea Ucrainei, scrie UNIAN.

Sancțiunile au lăsat oligarhii ruși fără acces la iahturi de lux, imobiliare și alte active în valoare de aproape 10 miliarde de euro de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Der Spiegel a declarat că oligarhii sunt incluși pe lista sancțiunilor, deoarece ar avea legături strânse cu Kremlinul.

Potrivit estimărilor, până în aprilie fuseseră deja înghețați 29,5 miliarde de euro – din care circa 6,7 ​​miliarde de euro reprezentau bunurile oligarhilor. La acestea s-au adăugat activele înghețate ale băncii centrale ruse.

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a declarat marți că țara sa este deschisă dezbaterii cu privire la utilizarea activelor rusești confiscate pentru a reconstrui Ucraina, dar ar trebui făcută o distincție între fondurile publice, cum ar fi banca centrală, și cele private.

„Constituția noastră are garanții pentru activele private”, a spus Lindner.

Anterior și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a menționat că este de acord cu această idee. Președintelui Volodymyr Zelensky i s-a oferit un plan de reconstrucție a țării, care va necesita ajutorul donatorilor din întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe