Cât a ajuns să cheltuie o familie pe mâncare pentru o singură zi pe litoral, după ce prețurile au crescut semnificativ

Cât a ajuns să cheltuie o familie pe mâncare pentru o singură zi pe litoral, după ce prețurile au crescut semnificativ
Sursa foto: Pixabay

Pe litoralul românesc a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutarea unui loc pentru a lua masa, iar în cazul în care o familie cu copii își caută un astfel de loc, îngrijorările sunt și mai mari, deoarece plata ar putea fi destul de mare în acest sens.

Se pare că unele dintre cele mai aglomerate stațiuni din ultimii ani au devenit în acest an pustii, tocmai pentru că prețurile la mâncare sunt exagerate.

Cât plătește o familie pe mâncare pentru o singură zi pe litoral

Pentru persoanele care se află în această perioadă pe litoralul românesc, a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutare unui loc pentru a lua masa, mai ales din cauza prețurilor. De exemplu, pe litoral, o familie poate cheltui în funcție de locația aleasă între 300 și 700 de lei pe mâncare.

Tocmai din acest considerent multe dintre stațiuni nu au turiști în această perioadă. Un alt factor pentru care restaurantele duc lipsă de turiști este și faptul că  autoritățile au descoperit  acum probleme mari de igienă și condiții de păstrare necorespunzătoare.

Printre problemele depistate se numără faptul că se uită eticheta care identifică produsul,  mâncarea nu este păstrată la temperatura necesară, ori nu este gătită corespunzător, sau  nu sunt respectate condițiile de depozitare, conform Antena3.ro.

Amenzi de la 10.000 de lei în sus

Cât despre sancțiuni pentru astfel de abateri, autoritățile fac controale zilnice în restaurantele de pe litoral sau la terasele de autoservire, iar amenzile sunt destul de usturătoare.

Astfel că, amenzile pot fi  de la 10.000 de lei în sus, iar diferența o face tipul operatorului economic. În ciuda faptului că acestea sunt efectuate zilnici de către autorități,  sute de oameni ajung în fiecare zi la spital. Persoanele cu vârstă foarte fragedă sunt printre primele victime în astfel de cazuri și care înregistrează cel mai mare număr.

De exemplu, la unitatea primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța au ajuns în ultimele 24 de ore  aproape 500 de pacienți. Dintre ei, 169 sunt copii, iar în ultimul weekend au fost aproximativ 1000 de cazuri, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe