Cât cântărește cel mai mare porc din România și cât valorează acesta

Cât cântărește cel mai mare porc din România și cât valorează acesta
Sursa foto: Pixabay

În cadrul unei ferme din Prahova trăiește Jardel, cel mai mare porc din România. Acesta cântărește 600 de kilograme, iar proprietarul îl vinde cu suma de 20.000 de lei.

Prețul mult prea mare și kilogramele pe care le are animalul sunt motivele pentru care proprietarul porcului a luat decizia de a-l ține în fermă până Crăciunul viitor, atunci când cineva îl va cumpăra pe Jardel.

Dan Praf, stăpânul lui Jardel, despre greutatea porcului

Conform unor măsurători făcute de Dan Praf, porcul are aproximativ 600 de kilograme. Acesta a decis că are de gând să îl crească atât cât sănătatea acestuia îi va permite: „Am hotărât să-l cresc atâta timp cât e sănătos și să văd ce rezultate voi avea, și cât de mare se va face”, a menționat acesta.

Pentru a-l putea hrăni pe cel mai mare porc din România, proprietarul îi dă o găleată de aproximativ 4 kg cu mălai furajer. Acesta are grijă și de sănătatea porcului, îi face cură cu ouă pentru întărirea oaselor, conform observatornews.ro.

Jardel a devenit vedetă pe rețelele de socializare

Din cauza prețului mult prea mare pe care proprietarul porcului îl cere, acesta nu are clienți, așadar el le prezintă urmăritorilor săi activitatea sa și postează fotografii cu porcul pe rețelele de socializare.

Dan Praf a menționat că nu are de gând să-l taie pentru că reprezintă o parte din el: „Nu intenționez să-l tai, intenționez să îl țin atâta timp cât îl țin picioarele. Este o bucată din mine și voi fi nevoit să sacrific alt porc”.

Pentru a atrage atenția și mai mult, fermierul din Prahova susține că are ambiții mari și dorește ca următorul porc să fie și mai mare decât Jardel.

Urmăriți B1TV.ro și pe