Continuă schimbările în conducerea CEC Bank: Nominalizări SUPRIZĂ făcute de Ministerul Finanţelor

Continuă schimbările în conducerea CEC Bank: Nominalizări SUPRIZĂ făcute de Ministerul Finanţelor

Noi schimbări în conducerea CEC Bank, după ce Radu Gheţea nu mai este preşedinte-director general.
Principalul acţionar al băncii, Ministerul Finanţelor (MFP) a venit cu două propuneri surpriză pentru conducerea CEC, la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de vineri. Astfel, MFP i-a nominalizat pe Laurenţiu Mitrache pentru poziţia de CEO, post nou-creat, şi pe Bogdan Neacşu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, anunţă zf.ro.

Potrivit unor surse din piaţă, şedinţa AGA a fost convocată de pe o zi pe alta pentru noile nominalizări.
Cu o săptămână înainte, Mihaela Popa, vicepreşedinte al CEC Bank, a fost numită CEO interimar.

La mijlocul lunii septembrie, Ministerul Finanţelor a decis să despartă în două poziţia de preşedinte-director general, care era ocupată din 2007 de către Radu Gheţea.
Astfel, Radu Gheţea a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, creându-se poziţia nouă, de director general (CEO).

Laurenţiu Mitrache este unul dintre cei mai vechi bancheri din România. El a lucrat la BRD până în 1997 când, pentru trei ani, a preluat poziţia de director general adjunct (deputy CEO) la Demir Bank România.În 2000 a preluat conducerea Volksbank România, grupul bancar austriac care tocmai intrase pe piaţă. În 2006 a preluat poziţia de CEO la Leumi Bank, funcţie pe care a deţinut-o până în decembrie 2015.

În ultimii doi ani a fost CEO la Federaţia Română de Tenis.
Revenirea lui Laurenţiu Mitrache în sistemul bancar, şi pe această poziţie, a fost o surpriză.

Bogdan Neacşu, cel care a fost nominalizat pentru poziţia de prim-vicepreşedinte, deţinută în prezent de Andrei Stamatian, este vicepreşedintele de risc de la Patria Bank.
Anterior, el a lucrat la Volksbank – până când a fost preluată de Banca Transilvania, iar înainte a lucrat la BRD şi în Banca Naţională.

CEC Bank este a şaptea bancă din România după active şi este deţinută integral de stat prin Ministerul Finanţelor.

Din 2012, de când a revenit la putere, PSD a încercat de mai multe ori să schimbe conducerea CEC Bank, dar toate încercările au eşuat, pentru că cei nominalizaţi au decis fie să nu-şi depună dosarul la BNR (Enache Jiru), fie să accepte alte poziţii în altă parte (Dan Sandu, care a plecat la Intesa).