Cel mai bogat om din lume face anual în România afaceri de peste 1 miliard de lei

Cel mai bogat om din lume face anual în România afaceri de peste 1 miliard de lei
Foto: businessinsider.com

Spaniolul Amancio Ortega a devenit recent cel mai bogat om al planetei după ce l-a depășit în clasament pe Bill Gates. Acesta cumulează o avere totală de 79,5 miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decât fondatorul Microsoft. Multimiliardarul controlează grupul Inditez care a are în portofoliu mărci precum Zara sau Massimo Dutti.

Acesta are în România afaceri în modă care totalizează peste 1 miliard de lei (225 milioane de euro). Pe pia­ţa din România marja de profit a Inditex este de circa 14%, printre cele mai mari din domeniu, scrie zf.ro, iar la nivel de grup este cel mai mare jucător din domeniu pe piața locală, atât ca cifră de afaceri cât și ca magazine.

Pe piaţa locală Inditex este pre­zent cu şapte dintre branduri în of­fline, respectiv Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti, Oysho şi Stradivarius, iar în online este activ cu cele șapte branduri plus Uterque.

La nivel global grupul de modă Indi­tex, controlat de an­tre­prenorul spa­niol, are afaceri de aproape 21 mld. euro anual cu circa 7.000 de magazine în peste 90 de ţări. România reprezintă doar 1% din totalul mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)