Cel mai bogat român, Daniel Dineș: „Viața în București, mai bună decât cea din San Francisco”. Care este explicația

Cel mai bogat român, Daniel Dineș: „Viața în București, mai bună decât cea din San Francisco. Care este explicația
Daniel Dineș / Zuma, Hepta

Daniel Dineș, cel mai bogat român, a făcut o afirmație surprinzătoare pentru mulți cetățeni care doresc să-și trăiasă „visul american”. Fondatorul UiPath susține din propria experiență că viața în București este mult mai bună decât cea din San Francisco.

Celebrul antreprenor se referă la faptul că traiul relaxat din Capitală poate produce mult mai multă satisfacție decât rutina dintr-o multinațională a statului american California. În perioada 2000-2005 Daniel Dineș a lucrat la gigantul Microsoft, iar apoi a revenit în România, pentru a-și dezvolta propriul business.

„Când am ajuns la Microsoft la începutul anilor 2000 am avut din nou senzaţia că sunt blocat în timp. A fost acel deceniu pierdut al Microsoft când am fost eu acolo, între 2000 şi 2005. Mi s-a părut că seamănă puţin cu comunismul – nimic nu se mişca cu adevărat, totul era blocat”, a povestit Daniel Dines într-un interviu pentru podcastul „Cloud Giants”, realizat de Bessemer Venture Partners, un fond de investiţii de capital de risc din SUA.

România, o țară plină de oportunități

Revenirea în țară l-a ajutat pe Dineș să pună la bătaie viziunea, planurile sale de viitor împreună cu parteneri la fel de pasionați de tehnologie și antreprenoriat.

„Viaţa a accelerat din nou după 2005, când m-am întors în România, care sigur că a fost o decizie proastă pentru că nu aveam acces la capital. Dar singurul lucru bun în România, din perspectiva înfiinţării unei companii noi, este că ai acces la un bazin de talent care nu te costă o avere.

În mod special acest lucru era adevărat acum 15 ani, şi acesta este şi modul în care i-am întâlnit pe toţi ceilalţi cofondatori, practic. Eu i-am angajat în companie şi la un moment dat toţi inginerii din echipa de la început au devenit cofondatori”, a declarat Dineș.

Afaceristul a subliniat faptul că în țara noastră, în ciuda tuturor neajunsurilor, există diverse oportunități.

„Viața la terasă, unde poți avea discuții despre tehnologie (n.r. – este un lucru mai bun în București, față de San Francisco). Lucrurile sunt mult mai drăguțe în București”, a mai punctat Dineș.

Fondatorul UiPath este cel mai bogat român potrivit Forbes, cu o avere estimată la 1,56 miliarde de euro. Pe locul al doilea sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl, cu 1,52 miliarde de euro, iar pe locul al treilea se află Ion Țiriac, cu 1,21 miliarde de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe