Cel mai scump teren agricol din România, cumpărat pentru 5,8 milioane de euro. Ce tranzacții completează top 3 în 2021

Cel mai scump teren agricol din România, cumpărat pentru 5,8 milioane de euro. Ce tranzacții completează top 3 în 2021

În 2021, românii plătesc mai mulți bani pentru apartamente, case, dar și pe terenuri. Astfel, în primele șase luni ale anului în curs au fost înregistrate aproape la fel de multe tranzacții cu terenuri arabile ca în 2020, dar pentru de două ori mai mulți bani, adică 7,8 milioane de euro. Dintre aceștia, 5,8 milioane de euro au fost achitați pentru un singur teren, informează Economica, în baza datelor de la Ministerul Agriculturii.

Interesul fermierilor pentru terenul arabile mari revine. În prima parte a lui 2021 s-au finaliat 10 tranzacții cu terenuri arabile mai mari de 30 de hectare, cu o valoare totală de aproximativ 7,8 milioane de euro.

Terenurile arabile, la mare căutare. TOP 3 tranzacții în prima parte a anului 2021

Cea mai mare tranzacție din punct de vedere valoric a avut ca obiect un teren de 50 de hectare din extravilanul Iașului , format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum. Compania Crossland Agroind SRL a achiziționat terenul de la o persoană fiizcă. Business-ul este gestionat de familia Cosmin și Alina Roșu, din Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Pe locul al doilea este un teren de 65 de hectare din Segarcea, județul Dolj, tranzacție încheiată pentru 7.655 de euro/hectar. Omul de afaceri Mihai Anghel a cumpărat terenul, prin intermediul Cervina SA.

Podiumul este completat de un teren de 59,5 hectare, din localitatea Letca Noua Giurgiu, unde un hectar a fost vândut pentru 5.315 euro. D&D Tickets SRL este cumpărătorul, companie controlată de familia Dumitrașcu, din județul Giurgiu, carese ocupă cu creșterea porcilor.