CFR SA nu își mai poate plăti angajații. 20.000 de oameni au fost anunțați că nu vor primi decât o treime din salariu (VIDEO)

CFR SA nu își mai poate plăti angajații. 20.000 de oameni au fost anunțați că nu vor primi decât o treime din salariu (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

CFR SA nu își mai poate plăti angajații. O situație în care a ajuns deoarece CFR Călători nu și-a plătit datoriile. Care nu are bani pentru că Ministerul Transporturilor nu a aprobat bugetul…

CFR SA nu are bani de plata salariilor

CFR SA a ajuns la stadiul în care nu își mai poate plăti angajații. Și asta pentru că are de primit bani de la CFR Călători, dar nu se întâmplă nimic, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Nadia Ciurlin. Nu mai puțin de 347 de milioane lei ar trebui să intre în trezoreria CFR SA. Însă CFR Călători nici măcat nu are bugetul făcut, așa că de unde să mai plătească și datorii?

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Salariile nu se dau pentru că nu există buget la CFR Călători. Salariile la CFR SA, administratorul căii ferate din România, nu se dau pentru că nu există compensație, nu există subvenție. CFR Călători plătește o taxă de utilizare a infrastructurii, bani care ar trebui să se ducă în conturile CFR SA și să se plătească salariile”, a explicat jurnalistul Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii B1 TV „Drumurile noastre”.

20.000 de salariați au fost anunțați că nu vor primi decât o treime din salariu. Iar totul pare a proveni din prevederile absurde ale Guvernului și dorința acestuia de a face economii fix din calea ferată, care oricum era subfinanțată. Prevederile din Legea bugetului de stat pe acest an interzic depășirile de fonduri de salarii raportat la anul trecut sau pierderi în creștere în bugetul companiei.

Iar acum, pe ultima sută de metri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a cerut companiilor din sectorul feroviar să inlăture de urgență întârzierea de la plata salariilor și a anunțat că deficiențele de management au fost identificate și vor urma decizii pentru înlăturarea blocajelor.

În ceea ce privește finanțarea companiilor, discuțiile au fost deja inițiate la nivelul Guvernului în contextul rectificării bugetare, mai arată Ministerul.