Cipru: Vânzarea unei părţi din rezerva de aur a ţării, o opţiune pentru a finanţa asistenţa internaţională

Cipru: Vânzarea unei părţi din rezerva de aur a ţării, o opţiune pentru a finanţa asistenţa internaţională

Guvernul cipriot ia în calcul vânzarea unei părţi importante din rezerva de aur, pentru a putea finanţa o parte a împrumutului internaţional.

O estimare realizată de Comisia Europeană arată că Ciprul ar trebui să vândă aur în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro pentru a ajuta la finanţarea unei părţi din pachetul de asistenţă financiară de zece miliarde de euro, dar responsabilitatea finală revine Băncii Centrale de la Nicosia.

‘Guvernul cipriot a prezentat diverse opţiuni, inclusiv aceasta. În consultările sale privind proiectul memorandumului de înţelegere, executivul a inclus astfel de opţiuni astfel încât am putea avea posibilitatea de a îndeplini cerinţele financiare’, a declarat Christos Stylianides, purtător de cuvânt al guvernului, transmite Reuters.

Ţara a fost obligată să oprească activitatea uneia dintre cele mai importante bănci, pentru a se califica pentru acordarea împrumutului. Chiar şi în situaţia primirii acestui împrumut, previziunile susţin că economia cipriotă va scădea cu 8,7% în 2013.

Miniştrii de finanţe din zona euro se reuneasc, vineri, la Dublin, pentru a discuta detaliile pachetului de asistenţă financiară pentru Cipru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)