Claudiu Năsui: Se vor scumpi încă o dată RCA-urile. Gaura pe care o lasă în piață Euroins este de 400 de milioane de euro, o sumă acumulată în ani de fraudă. Procurorii să vadă dacă a existat o cârdășie cu ASF sau nu (VIDEO)

Claudiu Năsui: Se vor scumpi încă o dată RCA-urile. Gaura pe care o lasă în piață Euroins este de 400 de milioane de euro, o sumă acumulată în ani de fraudă. Procurorii să vadă dacă a existat o cârdășie cu ASF sau nu (VIDEO)
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Gaura pe care o lasă în urmă în piață Euroins este de 400 de milioane de euro, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, acolo unde a comentat anunțul ASF privind retragerea autorizației Euroins România.

Claudiu Năsui, pe B1 TV, despre criza Euroins: „Se vor scumpi încă o dată RCA-urile”

Fostul ministru consideră că situația va duce la o nouă scumpire a asigurărilor auto și că procurorii ar trebui să investigheze „dacă, cumva, a existat o cârdășie cu ASF sau nu”.

„De acum încolo, se vor scumpi încă o dată RCA-urile – și mult. Gaura pe care o lasă în urmă în piață Euroins este de 400 de milioane de euro, aproape jumătate de miliard de euro este o sumă absolut colosală, care se va plăti de undeva – și acel «de undeva» este de fapt Fondul de Garantare a Asigurării. Și fondul acela de unde își ia banii? Păi, percepe taxe pe toate RCA-urile și deodată o să aibă de plătit încă 400 de milioane de euro, deci vine un mamut peste el, pe care îl va pune și el, mai departe, în cârca tuturor posesorilor de RCA”, a declarat Claudiu Năsui.

„Asta este consecința acestei incompetențe… nici nu știu dacă este doar incompetență, că aici este o muncă de procurori să vedem dacă, cumva, a existat o cârdășie cu ASF sau nu”, a continuat el.

„Pentru că 400 de milioane de euro, o gaură atât de mare, nu se acumulează peste noapte, asta se acumulează în ani de zile, or noi plătim regește niște oameni la instituția aceasta, ASF, care au 16 salarii pe an, ca să, în teorie, supravegheze piața să nu se întâmple genul acesta de scheme piramidale. Pentru că ele sunt niște țepe, sunt niște scheme piramidale, adică iau bani de la toată lumea, dar când vine vorba să îi dau înapoi, nu îi mai am”, a explicat parlamentarul.

„Practic, asta trebuie să înțeleagă oamenii. Schema aceasta piramidală o vor plăti tot ei. Profiturile acelea ale Euroins trimise în Bulgaria, la acționari sau unde s-au dus ele, sunt tot din banii lor – și toate astea s-au întâmplat pentru că instituția a statului român care ar trebui să vegheze să nu se întâmple lucrurile acestea, anume ASF, nu și-a făcut treaba. Acum, dacă nu și-a făcut treaba din prostie și incompetență sau dacă nu și-a făcut-o inclusiv din corupție, asta e o altă problemă”, a adăugat Năsui.

„400 de milioane de euro nu vin de azi pe mâine, sunt o sumă acumulată în ani de zile de fraudă (…). Aici trebuie un proces de investigație să se întâmple, un procuror sau niște procurori să vadă, să investigheze, să vadă cine nu și-a făcut treaba și de ce”, a mai spus fostul ministru al Economiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe