Dacia, în urma Mercedes și BMW în clasamentul celor mai poluante mărci din Europa

Dacia, în urma Mercedes și BMW în clasamentul celor mai poluante mărci din Europa
Foto: automobilist.ro

Producătorul auto român Dacia a urcat în 2010 o poziție în topul celor mai poluante mărci auto din Europa, ocupând locul cinci, informează Mediafax.

Acesta este poate unul dintre puținele clasamente în care Dacia se poate mândri că se află în urma unor giganți auto precum Mercedes sau BMW.

Primele patru locuri sunt ocupate în continuare, ca și în 2009, de Mercedes, Volvo, Audi și BMW.

Urcarea în clasament s-a produs în ciuda reducerii emisiilor de dioxid de carbon de către Dacia cu 3,7% în 2010. Această performanța negativă a fost cauzată de Nissan, japonezii reușind să reducă emisiile cu 7,4% în 2010.

Fiat și Toyota și-au păstrat renumele de cele mai puțin poluante mărci auto din Europa.

Clasamentul a fost realizat de consultanții auto de la Jato Dynamics, în funcție de emisiile de dioxid de carbon ale celor mai importante 20 de mărci auto prezente în Europa.

Uniunea Europeană are ca și obiectiv stabilirea emisiilor maxime de dioxid de carbon la 130 de grame per kilometru pentru mașinile noi, începând din 2015.

Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS