Efectul votului britanic pe piața metalelor prețioase: Argintul a ajuns la o creștere de 47% anul acesta, iar aurul s-a scumpit cu 27%

Efectul votului britanic pe piața metalelor prețioase: Argintul a ajuns la o creștere de 47% anul acesta, iar aurul s-a scumpit cu 27%
Foto:energyandgold.com

După ce britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, investitorii au început să caute masiv metalele prețioase ca active de refugiu. În acest context, prețul aurului a crescut pentru a patra zi consecutiv, iar cel al argintului a ajuns la 21 de dolari pe uncie – un record al ultimilor doi ani.

Aurul a urcat cu 1,2%, până la 1,357 dolari pentru o uncie, aproape de maximele ultimilor doi ani, scriu cei de la HotNews, în timp ce prețul argintului a crescut luni cu 7%, până la 21,13 dolari pe uncie, avans care s-a redus apoi la 20,33 dolari pe uncie la piețele asiatice.

Cotația argintului a sărit cu 47% anul acesta, depășind avansul de 27% al prețului aurului.

Deținerile de argint ale fondurilor de investiții tranzacționabile au atins un record luna trecută, iar deținerile de aur au ajuns la cel mai înalt nivel din august 2013 până în prezent.

De asemenea, deținerile de aur în fondurile de investiții tranzacționabile au urcat cu peste 500 de tone de la începutul anului, în timp ce deținerile de argint au ajuns la 20.232 de tone, arată datele publicate de Bloomberg.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)