Facturi mai mari la electricitate cu până la 13% pentru consumatorii care nu vor intra pe piața concurențială până la finalul lunii iunie (VIDEO)

Facturi mai mari la electricitate cu până la 13% pentru consumatorii care nu vor intra pe piața concurențială până la finalul lunii iunie (VIDEO)
Foto: Pixabay

Vești proaste pentru clienții casnici de energie electrică ce nu vor intra pe piața concurențială până la finalul lunii iunie. Aceștia vor plăti mai mult la factura de curent cu până la 13%, informează B1 TV în cadru Știrilor B1, prezentate de Dab Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Facturi mai mari la curent pentru consumatorii care nu trec pe piața concurențială

De la 1 ianuarie 2021 au fost eliminate preţurile reglementate. La acel moment, din cei 8,9 milioane de consumatori, circa 3 milioane erau deja cu contracte noi semnate, deci o treime din consumatori.

„În primele cinci luni ale acestui an, alţi 1,3 milioane consumatori au semnat un contract concurenţial, am ajuns la o pondere de 48%. Având în vedere că suntem la finalul lunii iunie şi avem o medie de 200-250.000 de noi contracte, deja putem spune că la finalul lunii iunie avem peste jumătate din consumatorii casnici din România cu un contract concurenţial semnat”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Agenției Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Astfel că, mai bine de jumătate dintre români, care nu și-au negociat și încheiat un nou contract de furnizare energie electrică, vor plăti facturi mai mari cu până la 13% începând cu data de 1 iulie.

„Furnizorii aveau obligaţia ca în mai şi iunie să trimită noi informări şi să comunice preţul de la 1 iulie, pentru cei care până la acea dată nu trec în piaţa concurenţială. Preţurile sunt în creştere, atât pe pieţele angro, cât şi pe cele cu amănuntul. Pentru cei patru mari furnizori de ultimă instanţă, de la 1 iulie, va fi o creştere între 3 şi 13%, vorbim strict de preţul energiei”, a explicat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreședintele ANRE a mai arătat că, încă din 2019, țara noastră se confrunta cu un deficit de energie electrică, astfel că România a devenit importator net, ceea ce se manifestă din ce în ce mai acut.

Un ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei prevede că furnizorii de ultimă instanță pot acorda discounturi până la 30 iunie 2021, astfel că cei care nu au încheiat încă un contracte pe piața liberă de energie mai au la dispoziție câteva zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:10 - Adrian Negrescu: Românii vor să meargă în vacanțe pe litoral, dar ai nevoie de infrastructură și de servicii. Oamenii vor să simtă că banii pe care îi dau la 3-4 stele se traduc în servicii de calitate (VIDEO)
16:08 - Efectele crizei din Rusia: moldovenii şi cetăţenii altor regiuni ex-sovietice părăsesc Rusia cu zecile de mii
15:53 - Vitali Klitschko spune că a fost amenințat de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski: „Am fost și rămân ceățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”
15:37 - Specialiştii militari de la ISW: Putin are două priorităţi în războiul deschis Ucrainei
15:26 - Liberala milionară de la Ministerul Digitalizării. Oana Babagiu are 11 locuințe, dintre care două în Spania, și e asociată la un coafor din Londra, promovat în țară de Ana-Maria Prodan. Legătura cu Rareș Bogdan
15:14 - (UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
15:04 - Patrick Mouratoglou, după victoria Simonei Halep de la Toronto: „Nu am mai văzut niciodată o națiune care își susține atât de tare campioana, peste tot în lume”
14:47 - Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”
14:37 - 2.254 de cazuri noi de COVID-19, la circa 9.000 de teste efectuate / Rată de infectare de 7,67 în București
14:25 - Meteo: Zi cu ploi, trăsnete, vijelii / Apoi vine canicula!