Gheorghe Ialomițianu: Compensarea la carburanți nu ajută foarte mult / Prețurile, problema numărul 1 a României. Vor crea mari probleme pentru mulți români și multe firme (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu: Compensarea la carburanți nu ajută foarte mult / Prețurile, problema numărul 1 a României. Vor crea mari probleme pentru mulți români și multe firme (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gheorghe Ialomitianu

Problema numărul 1 a României o reprezintă prețurile, iar acestea vor crea mari probleme pentru mulți români și multe firme, a declarat fostul ministru de finanțe Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Gheorghe Ialomițianu (PMP), pe B1 TV: „Problema numărul 1 a României o reprezintă prețurile”

Întrebat dacă este de părere că Guvernul va menține compensarea de 50 de bani la carburanți, vicepreședintele PMP a explicat: „Guvernul va menține, cred, acea compensare cu 50 de bani, deși nu ajută foarte mult. Guvernanții au posibilitatea să ne spună, uitați, noi ajutăm mediul de afaceri, ajutăm populația, deci am făcut ceva, atât am putut, mai mult nu s-a putut. Nu cred că vor anula, pentru că vor fi criticați și nu cred că se dorește lucrul acesta”.

„Problema numărul 1 a României o reprezintă prețurile – și la energie, gaze și carburanți – și aici trebuie Guvernul să se aplece și să vină cu soluții, pentru că ne spune că nu va fi problemă de furnizare de energie, gaze, carburanți. Nu vor fi probleme, dar prețurile vor fi atât de mari încât se întâmplă două lucruri – se consumă mai puțin, și chiar erau foarte mulți români care spun că vor consuma mai puțin și mai prost, sau va crește evaziunea fiscală în domeniul produselor accizabile, deci nu vor rezolva problema cu prețurile mari. Prețurile mari vor crea mari probleme pentru mulți români și multe firme”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)