Google, dat în judecată de către Departamentul de Justiție al SUA. Motivul este dominația în publicitatea online

Google, dat în judecată de către Departamentul de Justiție al SUA. Motivul este dominația în publicitatea online
Sursa Foto: flickr.com

Departamentul de Justiție al SUA a intentat marți un nou proces antitrust împotriva Google. Acesta este al doilea proces împotriva gigantului tehnologic în mai puțin de 2 ani și primul proces antitrust al administrației Biden.

Într-un al doilea proces federal împotriva gigantului tehnologic, Departamentul de Justiție al SUA și opt procurori generali susțin că activitatea de bază a Google ar trebui să fie închisă, deoarece compania își folosește dominația în publicitatea online a industriei pentru a elimina concurența

Procesul are ca scop să determine Google să vândă majoritatea produselor sale de tehnologie publicitară

Procesul urmărește să determine Google să vândă majoritatea produselor sale de tehnologie publicitară. Cea mai populară rețea publicitară a companiei a generat venituri de 7,9 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2022.

În total, afacerea de publicitate a Google generează venituri de peste 54,5 miliarde de dolari din reclamele de căutare, Youtube sau alte tipuri de publicitate.

Acest proces reprezintă o adevărată amenințare financiară importantă pentru compania care a redus deja din locurile de muncă. Acesta este primul proces antitrust al Departamentului de Justiție al SUA împotriva unui gigant tehnologic în timpul administrației Biden.

Procesul reprezintă o adevărată amenințare financiară

Acest proces a fost descris de către Oficialii Departamentului de Justiție ca fiind unul istoric ce reflectă strategia lor de a aplica mai dur legile antitrust. Procurorul general asociat Vanita Gupta a afirmat că practicile de publicitate online ale companiei au absorbit veniturile editorilor pentru propriul profit.

Aceste acțiuni au slăbit internetul gratuit și deschis și au crescut costurile de publicitate pentru întreprinderi și pentru guvernul Statelor Unite, inclusiv pentru armata noastră, a spus Gupta, potrivit Adevărul.

Cei 8 procurori care s-au alăturat procesului intentat de Departamentul de Justiție al SUA reprezintă California, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee și Virginia.

Urmăriți B1TV.ro și pe