Începe programul de ajutor financiar pentru încălzire. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de voucherul pentru energie 2023?

Începe programul de ajutor financiar pentru încălzire. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de voucherul pentru energie 2023?
București: Alimentarea cu gaz, întreruptă

Începând de luni, autoritățile încep să distribuie declarațiile pe proprie răspunde pentru românii care pot să beneficieze de ajutor financiar pentru încălzire. Documentele vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, potrivit ghidului emis de Guvernul României.

Pentru a beneficia de acest ajutor, românii trebuie să aibă un venit lunar mai mic de 2000 de lei. Oamenii care se înregistrează pentru această subvenție vor știi dacă li s-a aprobat solicitarea după data de 15 februarie.

Prima dintre cele două tranșe de câte 700 de lei, va fi acordată cel târziu pe 1 martie, spun autoritățile. Voucherele pentru energie vor putea fi folosite pentru plata serviciilor de electricitate, gaz, energie termică, butelii, lemne de foc, păcură, peleți sau alte materiale folosite pentru încălzire.

Cum se completează declarația pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului financiar pentru încălzire?

Declarațiile pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, de asemenea, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari. Trebuie să completeze declarația și românii care locuiesc în sate în care nu există nomenclator stradal.

Cine beneficiază de ajutorul financiar pentru încălzire?

  • Pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani
  • Pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă
  • Persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu
  • Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”