Industria germană avertizează că nivelul scăzut al râurilor afectează aprovizionările

Industria germană avertizează că nivelul scăzut al râurilor afectează aprovizionările
Există temeri că în următoarele săptămâni va trebui întreruptă navigaţia pe Rin, sursă foto: captură YT

Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea lanţurilor de aprovizionare, relatează agenţia EFE.

Industria chimică și cea siderurgică sunt în pericol

„Seceta persistentă şi nivelul scăzut al râurilor ameninţă securitatea aprovizionării industriei. Companiile se pregătesc pentru ce este mai rău.

Situaţia economică, deja tensionată, devine şi mai gravă”, se arată într-un comunicat al patronatului german. Transferul încărcăturii care în mod normal se transportă pe cale fluvială către şosele şi pe calea ferată este în prezent dificilă din diferite motive, printre care lipsa de şoferi şi pandemia.

„Este o chestiune de timp ca fabricile din industria chimică sau siderurgică să trebuiască să fie deconectate, deoarece uleiurile minerale şi materialele de construcţii nu ajung la destinaţie sau pentru că anumite transporturi grele nu se pot realiza”, avertizează BDI.

Consecinţa va fi reducerea aprovizionării, a producţiei şi a zilei de lucru în anumite sectoare, semnalează patronatul german.

Seceta din Germania a făcut ca nivelul unor râuri să scadă la minime istorice

Nivelul scăzut al râurilor poate, de asemenea, agrava problemele de furnizare a energiei, deoarece deficienţele din transport vor afecta planurile Guvernului de a creşte, temporar, utilizarea cărbunelui.

Comunicatul avertizează că perioadele de secetă, precum cea actuală, în viitor nu vor fi excepţie de la regulă, motiv pentru care este nevoie de crearea unui sistem care să permită o reacţie din timp la problemele care apar în transportul fluvial.

În cazul Rinului, nivelul scăzut al debitului generează deja perturbări în navigaţie. Pe Weser unele feriboturi au încetat să mai funcţioneze şi pe Elba navigaţia a fost întreruptă complet.

Există temeri că în următoarele săptămâni va trebui, de asemenea, întreruptă navigaţia Rin, principala arteră de transport fluvial al ţării, şi care este utilizată de numeroase companii pentru transportul de mărfuri, mai scrie EFE.

Urmăriți B1TV.ro și pe