INS: Rata șomajului în luna august a fost de 6,8%

INS: Rata șomajului în luna august a fost de 6,8%

Institutul Național de Statistică a anunțat că rata șomajului în formă ajustată sezonier pentru luna august a fost de 6,8%, nivel identic atât cu cel din luna precedentă cât şi cu cel înregistrat în august 2014.

Numărul șomerilor cu vârste între 15 și 77 de ani a scăzut de la 630.000 în iulie la 626.000 în august. În perioada similară a anului trecut numărul șomerilor a fost de 627.000.

Din cei 626.000, cei cu vârste între 25 și 74 de ani reprezintă 77,1%.

Rata șomajului în rândul bărbaților este mai mare cu 2,2 puncte procentuale mai mare decât cea din rândul femeilor. Astfel rata șomajului pentru bărbați a fost în luna august de 7,8%, iar cea pentru femei de 5,6%.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)