Ion Țiriac, ofertă pentru Guvern. Investiții de 30 de milioane de euro anunțate de miliardarul român. „Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost”

Ion Țiriac, ofertă pentru Guvern. Investiții de 30 de milioane de euro anunțate de miliardarul român. „Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost

Ion Țiriac este gata să investească în sportul românesc. Omul de afaceri ar face acest demers, cu o singură condiție: Guvernul României să aloce aceeași sumă.

Miliardarul român s-a arătat dispus să plătească 30 de milioane de euro pentru construcția Stadionului Dinamo și o nouă sală polivalentă.

Ion Țiriac, dispus să negocieze cu Guvernul

Statele Unite ale Americii reprezintă un model pentru Ion Țiriac, în ceea ce privește investițiile în sport.

„Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost.

Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: ‘Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!’. Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu pentru GSP.