Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe. Ce salariu are o femeie de serviciu în hotelurile din stațiunea Mamaia,  Vama Veche, sau Costinești

Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe. Ce salariu are o femeie de serviciu în hotelurile din stațiunea Mamaia,  Vama Veche, sau Costinești
Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe Foto: Pixabay.

Când vine vorba de locuri de muncă la malul mării de pe litoralul românesc,  există multe oferte de joburi pentru care angajatorii oferă salarii destul de mari. De exemplu,  o femeie de serviciu  în hotelurile din Mamaia, Costinești sau Vama Veche primește peste 4000 de lei.

HoReCa a fost unul dintre domeniile cele mai afectate în perioada pandemiei, iar  restaurantele au fost închise pe o perioadă lungă și  mulţi dintre deținătorii acestora aproape au intra în faliment. Însă, în schimb, acum lucrurile s-au schimbat, iar totul pare că este ca înainte de pandemie.

Joburi cu salarii uriașe în stațiunile de pe litoral

Cu  barurile, restaurantele și cluburile închise, patronii s-au plâns de faptul că sunt foarte aproape de a da faliment. Cu toate acestea, în anul  2021, reprezentanții din HoReCa au observat că domeniul își revine și lucrurile au ajuns la fel ca înainte de pandemie.

De asemenea, există în continuare locuri pe litoralul românesc cu salarii uriașe, iar  administratorii acestora transmit că se găsește greu personal care să lucreze în perioada sezonului estival, iar pentru a-i atrage pe aceștia, vin cu oferte de joburi de nerefuzat.

Astfel că, salariile pornesc de la 4300 de lei. De exemplu, persoanele care vor sa se angajeze la curățenie, vor primi o astfel de sumă. De asemenea,  persoanele  care doresc să lucreze la recepție, pot primi și un salariu de 5700 de lei, iar un ospătar primește suma  de 5000 de lei.

În plus,  un bucătar șef poate primi și  până la 7800 de lei pe lună, conform Cancan.ro.

  • Şef recepţie – venit net: 5.700 de lei;
  • Bucătar şef – venit net: 7.800 de lei;
  • Bucătar – venit net: 5.700 – 6.500 de lei;
  • Ajutor bucătărie – venit net: 4.300 de lei;
  • Agent curăţenie – venit net: 4.300 de lei;
  • Ospătar – venit net: 5.000 de lei;
  • Şef sală – venit net: 5.700 de lei;
  • Ajutor ospătar – venit net: 4.300 de lei;
  • Guvernantă – venit net: 5.000 de lei.

Lipsă de angajați pe litoralul românesc

Litoralul românesc se confruntă cu lipsa forței de muncă. Patronii de pe malul mării ar avea nevoie de 20.000 de angajați, a menționat preşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan.

În mediul online circulă anunțurile de angajare pe post de cameristă, barman, ospătar, ajutor de ospătar, bucătar, recepţionist, îngrijitor, electrician, instalator şi multe altele. Salariile, spun patronii, sunt mai mari ca în ceilalţi ani, deşi ele nu reflectă pregătirea angajaţilor.

„Angajaţii s-au învăţat să muncească puţin şi să primească salarii mari. Salariul nu mai este contravaloarea muncii prestate, ci este contravaloarea nevoilor şi aşteptărilor angajatului. Vin generaţiile noi care nu au fost bine pregătite nu sunt competenţi şi pentru munca pe care o făcea unul competent înainte acum trebuie să angajezi doi, dar salariile trebuie să fie la nivelul unui angajat bine pregătit. Este trist că nu realizează cât de incompetenţi sunt”, spune Dragoş Răducan.

Urmăriți B1TV.ro și pe