Lactatele, un lux pentru români după creșterea prețurilor / Cât costă un kilogram de telemea

Lactatele, un lux pentru români după creșterea prețurilor / Cât costă un kilogram de telemea
Sursa foto: Freepik

După scumpirea la energie, furaje și ambalaje, prețul lactatelor a crescut semnificativ. Prețul la telemeaua de capră a crescut cu aproape 10 lei într-o singură lună. În condițiile scumpirilor, fermierii vor să își sacrifice animalele.

Lactatele au ajuns să fie un lux pentru mulți români. Cât costă un kilogram de telemea

Creșterile tot mai mari ale prețurilor se fac simțite și în industria lactatelor. Costurile de producție au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Majorarea prețurilor la energie, furaje și ambalaje îi determină pe fermieri să renunțe la această industrie și să își sacrifice animalele.

Luna aceasta, un kilogram de telemea costă aproximativ 55 de lei, în timp ce luna trecută avea prețul de 45 de lei pe kilogram, potrivit antena3.ro. Zilnic, în România, din cauza prețurilor de producție foarte mari, 8.000 de capete de animal se sacrifică.

Problemele se fac simțite și în Grecia, acolo unde fermierii se confruntă cu aceeași situație, mulți preferă să sacrifice animalele, întrucât acestea nu produc cantitatea necesară de lapte. În Ungaria, prețul laptelui a crescut cu 40%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo