Leul a atins cel mai ridicat nivel în fața euro din ultimele 11 luni şi jumătate. Vezi cursul

Leul a atins cel mai ridicat nivel în fața euro din ultimele 11 luni şi jumătate. Vezi cursul
Foto: evz.ro

Moneda naţională continuă să câştige teren în faţa monedei unice europene. Leul a atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni şi jumătate.

Banca Națională a României a calculat un curs de referință de 4,1020 lei/euro, cu 2,40 bani mai mic decât cel afișat miercuri. Cursul anunțat în ședința anterioară a fost de 4,1260 lei pentru un euro.

Euro a pierdut peste jumătate de procent în faţa monedei naţionale, după ce dimineaţă moneda europeană a fost tranzacţionată pe piaţa interbancară între 4,1030 şi 4,1050 lei.

Leul s-a apreciat şi în faţa dolarului american. BNR a calculat un curs de 2,9046 lei/dolar, față de 2,9049 lei/dolar cât a fost anunțat în ședința de miercuri.

Leul a înregistrat o nouă apreciere record

 

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului