Lista actualizată a companiilor care au plecat din Rusia, în urma sancțiunilor anunțate de Occident

Lista actualizată a companiilor care au plecat din Rusia, în urma sancțiunilor anunțate de Occident
Companiile străine care au suspendat lucrările și livrările către Federația Rusă (FOTO- Pixabay)

Agenția de presă rusă TASS a întocmit o listă actualizată a companiilor care au părăsit Federația Rusă în urma sancțiunilor dure primite de Occident.

Companii din diverse segmente – aviație, gaming, industrial și altele – și-au anunțat decizia de a îngheța exporturile.

Echipamente de aviație și mașini

Producătorii de avioane Boeing, Airbus și Embraer au suspendat furnizarea de piese de schimb pentru aeronavele lor către companiile aeriene ruse. Centrul de antrenament Boeing din Skolkovo și-a încetat temporar activitatea.

Producătorii de automobile Mercedes-Benz, BMW, Volvo, MAN au decis să oprească exporturile pentru o perioadă, precum și să înghețe producția locală în Rusia. De asemenea, Ford Corporation și-a suspendat activitățile.

Suzuki, Honda, Mazda nu vor furniza mașini și motociclete. General Motors și Scania suspendă livrările de mașini, iar Nissan suspendă producția crossover-ului Pathfinder.

Volkswagen Group a întrerupt temporar livrarea mașinilor. Și producția de mașini ale Grupului Volkswagen în țară a fost oprită până la noi ordine.

De astăzi, Toyota va suspenda producția la Sankt Petersburg. Hyundai și Renault vor lua aceeași măsură mâine, 5 martie. Škoda reduce producția din cauza lipsei de componente și suspendă activitățile în Federația Rusă.

Cooperarea dintre Daimler Truck și Kamaz a fost înghețată.

Electronică și industrie

Apple a oprit exporturile și comerțul online și a restricționat serviciile. Magazinele re:Store care vând echipamentele companiei nu au funcționat o zi, dar pe 3 martie s-au redeschis.

Dell încetează să vândă temporar produse.

SAP oprește operațiunile în Rusia și suspendă vânzările tuturor serviciilor și produselor companiei.

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din lume, Oracle, a suspendat toate operațiunile din țară.

Ericsson, un producător de echipamente de telecomunicații, nu livrează încă mărfuri clienților din Federația Rusă.

Mărfurile celui mai mare producător de semiconductori din lume TSMC nu vor ajunge încă în Rusia.

Cumpărătorii ruși nu vor putea primi temporar produse de la cel mai mare producător de rulmenți, SKF.

Grupul Siemens din München, care construiește trenuri, întreține fabrici și furnizează software, și-a oprit până acum operațiunile și livrările către Rusia. În același timp, continuă să își îndeplinească obligațiile de întreținere și reparații în Federația Rusă.

KONE oprește temporar livrările către Rusia. Totodată, compania a menționat că va rămâne pe piața rusă.

Cel mai mare dezvoltator de software pentru construcții și inginerie mecanică Autodesk (AutoCAD, 3ds MAX) suspendă activitatea în Rusia.

Divertisment, îmbrăcăminte și mobilier

Rușii păstrează sălile cinema doar pentru decor. Cele mai importante case de producții: Walt Disney, Warner Bros. și Paramount Pictures au suspendat proiecțiile filmelor lor.

Brandul de îmbrăcăminte Karl Lagerfeld și-a oprit livrările către Federația Rusă și a închis posibilitatea de a cumpăra lucruri online. Vânzările au fost suspendate și de H&M. Retailerul de îmbrăcăminte și accesorii ASOS a blocat transportul, ceea ce face imposibilă plasarea unei comenzi pe site. La fel a făcut și producătorul de articole sportive Nike. Retailerul Mango și-a încetat temporar activitatea în Rusia

Compania iHerb, care vinde suplimente alimentare, vitamine și produse alimentare, va livra rușilor doar comenzi care au fost deja procesate și nu acceptă încă altele noi.

Livrările de produse de la producătorul de jucării Lego nu se efectuează temporar în magazinele rusești.

Cel mai mare producător de alcool din lume, Diageo, nu își va furniza încă produsele. Compania produce băuturi ale unor mărci celebre, precum Guinness, Baileys și altele.

Serviciul media Megogo și-a încetat activitatea în Rusia.

IKEA suspendă lucrările în Rusia, precum și toate exporturile și importurile către și dinspre țară. Retailerul danez de mobilă JYSK și-a închis temporar magazinele.

Logistică

Kuehne+Nage încetează să furnizeze bunuri, cu excepția produselor farmaceutice și a articolelor de ajutor umanitar. Maersk a făcut același lucru, dar temporar.

DHL, CMA CGM, Fedex și UPS au suspendat livrarea de mărfuri și documente către Rusia.

Stora Enso va opri toată producția și vânzările în Rusia.

Un portal ucrainean anunța ieri că aproape 100 de companii și servicii din Occident boicotează Rusia. Vezi lista completă aici.

Urmăriți B1TV.ro și pe