MAI: 5.000 de angajați vor fi concediați în perioada septembrie-octombrie

MAI: 5.000 de angajați vor fi concediați în perioada septembrie-octombrie
Foto: B1 TV

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, vineri, la Arad, că începând cu luna aprilie au fost concediaţi cinci mii de angajaţi din structurile MAI, în cadrul procesului de restructurare a ministerului, iar alţi cinci mii vor pleca din sistem în perioada septembrie-octombrie, relatează Mediafax. 

„Deja au părăsit sistemul circa cinci mii de oameni, de la 1 aprilie, şi urmează ca de săptămâna viitoare să plece cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi ISU, urmând ca cei de la Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie”, a spus Igaș.

Concedierile se vor face în funcție de pregătirea și celor din sistem.

„Au fost şi unele contestaţii în procesul de evaluare, pe care le-am soluţionat pe fiecare în parte, şefii de armă au avut această sarcină, dar din ce am constatat în deplasările la nivel naţional au plecat cei mai slab pregătiţi”, a precizat ministrul.

Traian Igaș a declarat că după definitivarea procesului de restructurare va avea loc modernizarea structurilor Ministerului de Interne. El a asigurat că niciun șef de inspectorat sau adjunct nu va mai ocupa funcția fără absolvirea cursului, precizând totodată că au fost distribuite doar 40 de posturi pentru toate armele.