Mamaia, detronată de Eforie în preferințele turiștilor din cauza prețurilor

Mamaia, detronată de Eforie în preferințele turiștilor din cauza prețurilor
Foto: Administrația Națională ”Apele Române”

Sezonul estival a început pe litoral cu mai multe schimbări când vine vorba despre  preferințele turiștilor români. Mamaia a fost detronată de Eforie Nord și Sud, deoarece acolo prețurile sunt în medie cu 20 la sută mai mici, iar acest lucru i-a făcut pe turiști să aleagă aceste stațiuni pentru vacanță.

De exemplu,  în Mamaia, pentru o parcare pe o zi turiștii trebuie să scoată din buzunar 96 de lei, pe când în Eforie, taxa nu există. Cu o astfel de sumă, o familie poate lua prânzul la terasele cu auto-servire.

Mamaia, detronată de Eforie din cauza tarifelor

În această perioadă, în Eforie Nord aproximativ 80% din spațiile de cazare sunt ocupate. Unii turiști erau clienți fideli în Mamaia, dar au găsit prețuri mai avantajoase în Eforie.

Așadar, din cauza prețurilor diferite față de Mamaia,  în medie cu 20 la sută mai mici, s-a ajuns la această migrație.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că în medie, cazarea este mai ieftină cu 20%, în Eforie Nord, comparativ cu Mamaia . Stațiunea este căutată, în special, de familii.

Ce spun turiștii despre prețuri

La Mamaia e ceva aproape de dublu. Aici sunt mai accesibile pentru toate buzunarele. Autoserviri sunt, de toate.” a spus un turist, conform Știrileprotv.ro.

Nicolae Bucovală, proprietarul unui hotel din Eforie:„Mamaia e Mamaia și nu prea mai e Mamaia în ultima perioadă, lipsesc spațiile verzi ceea ce cer turiștii și, atunci, o mare parte din turiști, chiar dacă sunt nostalgici pentru Mamaia, s-au orientat spre sud și în mod deosebit spre Eforie Nord.” a spus proprietarul, conform sursei citate.

În Mamaia,  în sezonul 2022 preţurile unui sejur de 5 nopţi la 4 stele variază între 5.700 lei (demipensiune) şi 13.500 lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preţ pe sejur de 5 zile la 3 stele de 2.760 lei (pensiune completă) şi Venus, cu un preţ pe sejur de 5 nopţi la 2 stele de 640 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe