Ministrul Agriculturii: Avem nevoie de 50 de milioane de euro pentru despăgubirea agricultorilor, avem o parte

Ministrul Agriculturii: Avem nevoie de 50 de milioane de euro pentru despăgubirea agricultorilor, avem o parte

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă este nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, din care o parte „există”, iar pentru restul va trebui, la rectificare, să fie tăiate fonduri „de la alte proiecte”.

„O parte din bani există, dar ca să obţinem întreaga sumă, o să tăiem la rectificare de la alte proiecte”, a spus Constantin, la ieşirea de la sediul MAI, unde au avut loc discuţii despre rectificare, dar şi despre funcţionarea şi finanţarea administraţiei publice.

Peste 3,7 milioane de hectare de teren (aproximativ 40% din suprafaţa arabilă) au fost afectate de secetă, se arată într-un document al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (Detalii AICI)

Ultima oră
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)