Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „În momentul de față BRUA este 100% folosită. Investiția făcută se recuperează”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: În momentul de față BRUA este 100% folosită. Investiția făcută se recuperează
Rețea de transport de gaze. Sursa foto: Pixabay

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri seara că BRUA este în acest moment 100% folosită și că investiția se recuperează:

“În momentul de față BRUA este 100% folosită. Încasăm taxe pentru tranzitul de gaz. Avem încărcare 100%. Investiția își recuperează banii și am avut și un grant european.

A fost un interes comun al UE pentru această investiție, parcă 180 de milioane de euro am avut din partea Comisiei Europene.

Dar mai mult, această conductă , astfel încât în ea se pot înțepa rețele de distribuție, avem practic un coridor de transport care asigură și tranzit și aprovizionarea sistemului de distribuție și de transport românesc, care nu este dezvoltat”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Transgaz a finalizat în 2020 partea de conductă din BRUA care leagă România de Ungaria şi conducta este funcţională pe relaţia cu Ungaria.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură