Multinaționalele, LOVITE cu o nouă măsură dură de către Guvernul PSD!

Multinaționalele, LOVITE cu o nouă măsură dură de către Guvernul PSD!

Guvernul continuă luptă împotriva multinaționalelor promisă în campania electorală de Liviu Dragnea și mai ales în timpul protestelor împotriva ordonanței 13 când liderul PSD a găsit vinovați pe orice pentru faptul că nu a reușit să își ducă planul la îndeplinire.

Acum, guvernul girat de Liviu Dragnea a început să ia și primele măsuri împotriva multinaționalele, astfel vineri au fost adoptate prin ordonanță de urgență măsuri de modificare și completare a Codului de procedură fiscală.

Actul normativ dorește a transpune în legislația internă măsuri din Directiva (UE) 2016/881 de modificare a Directivei 2011/16/UE în ceea ce privește schimbul automat obligatoriu de informații fiscale.

Directiva reglementează obligația grupurilor de a furniza anual rapoarte care includ informații fiscale referitoare la suma veniturilor, profitul/pierderile, capitalul declarat, profitul nedistribuit, numărul de salariați și imobilizările corporale, scrie stiripesurse.ro.

Actul normativ detaliază condițiile care trebuie îndeplinite de o entitate rezidentă fiscal în România pentru a deveni raportoare, termenul pentru depunerea raportului și termenul de realizare a schimbului de informații între statele membre.

Astfel, termenul de depunere a raportului pentru fiecare țară în parte este de 12 luni de la ultima zi a anului fiscal de raportare a grupului de întreprinderi multinaționale, iar transmiterea rapoartelor între autoritatea competentă din România și celelalte autorități fiscale se realizează în termen de 15 luni de la ultima zi a anului fiscal al grupului de întreprinderi multinaționale pentru fiecare țară în parte.

Ultima oră