Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale, stabilit la sfârșitul acestui an

Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale, stabilit la sfârșitul acestui an

Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale pentru populație va fi stabilit de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la sfârșitul acestui an, a anunțat președintele ANRE, Niculae Havrileț, potrivit Agerpres.

O soluție luată în calcul este stabilirea de praguri de consum, cantitatea ce depășește aceste praguri urmând a fi achiziționată din piața liberă.

„La gaze naturale, modificarea legii a introdus o altă dată pentru finalizarea dereglementării prețurilor, până în 2021. Ceea ce înseamnă că va trebui să impunem un alt calendar. Acest calendar va fi luat în discuție la sfârșitul anului, o să îl stabilim împreună cu Guvernul. Ne gândim să stabilim praguri de consum, iar depășirea acestor praguri să fie preluată din zona concurențială”, a spus Havrileț.

Liberalizarea totală a pieței gazelor naturale, inclusiv pentru consumatorii casnici, era programată pentru 31 decembrie 2018. Acest termen a fost prelungit cu doi ani și jumătate prin votul Parlamentului.

Tags: