Olimpiada de la Londra a adus pierderi comercianților, deși se preconiza că vor avea profituri uriașe

Olimpiada de la Londra a adus pierderi comercianților, deși se preconiza că vor avea profituri uriașe

Olimpiada de la Londra a fost o afacere proastă pentru comercianţi. Cei mai afectaţi par să fie hotelierii. Au sperat la un an cu profit maxim dar s-a dovedit că cei care au vrut să vadă Jocurile Olimpice au găsit alte metode de cazare. Nu a fost profit mare nici pentru patronii de restaurante, iar celebrul autobuz roşu supra-etajat circulă aproape gol.

Englezii au mizat mult pe turiştii chinezi, dar numărul acestora este deocamdată mic. O analiză sumară duce la concluzia că Jocurile Olimpice au avut un efect contrar. Localnicii au preferat să plece în concedii, tocmai pentru a evita aglomeraţia, în timp ce mulţi străini se duc să-şi vadă favoriţii şi cheltuie banii pe care-i au tot în zonele respective.

Și tot pentru a atrage mai mulţi clienţi, magazinele au anunţat prelungirea programului cu încă o oră, iar ofertele promoţionale ajung până la un discount de 70 de procente din preţul iniţial.

„Atena şi Sidney au avut probleme similare, e linişte şi pace în prima săptămână. Lumea se duce la cumpărături în a doua săptămână a Olimpiadei. E un alt tipar de persoană. Dar, în afara Jocurilor, sunt oameni din întreaga lume care vor să vină aici la shopping, care vor să viziteze minunatul nostru oraş. Efectul de boom va fi vizibil în anii care vin.”

Deocamdată, presa de pe malurile Tamisei consemnează faptul că numărul de intrări la British Museum şi la National Gallery, două dintre cele mai vizitate muzee din lume, a scăzut cu 35 %. În plus, Banca Angliei a revăzut în scădere creşterea economică din Regat pe luma mai, de la 0,8 la 0,1 procente.

Ultima oră
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)