OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România

OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România
Sursa foto: Pixabay

Organizația Elenă de Telecomunicații din Grecia (OTE) a declarat că a finalizat achiziția unei acțiuni reprezentând 30% din Telekom România Mobile Communications (TRMC) de la operatorul de linie fixă ​​Telekom Romania Communications (TKR) pentru 58,9 milioane euro (69,7 dolari) milion).

Achiziția, finalizată pe 9 septembrie, a fost necesară pentru aprobarea de reglementare a vânzării acțiunii de 54% pe care OTE o deține în TKR către Orange România, a declarat grupul grec într-o comunicare de reglementare joi.

După achiziție, OTE controlează aproape 100% din TKRM, a spus acesta.

La sfârșitul lunii iulie, Comisia Europeană a declarat că a aprobat în mod condiționat achiziția propusă de TKR de către Orange România, o unitate a internetului France Telecom și a brațului mobil Orange.

Aprobarea a fost condiționată de vânzarea participației de 30% a TKR la TRMC, care este un concurent direct al Orange, a declarat atunci Comisia.

Orange, prin filialele sale românești, și TKR furnizează servicii de telecomunicații în România, atât la nivelul retailului, cât și la cel cu amânuntul. Principalele activități ale Orange sunt legate de telecomunicațiile mobile, în timp ce TKR este activ în principal în telecomunicații fixe și TV.

TKR este controlat indirect de Deutsche Telekom și deține o participație minoritară de 30% la TRMC, unul dintre cei patru principali operatori de telefonie mobilă activi în România.

În noiembrie, OTE a anunțat că a fost de acord să vândă acțiunea de 54% din Telekom România Communications pentru 268 milioane de euro către Orange România.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)