Anunț ŞOC pentru pensionarii români: NU se mai dau bani cash din 2019! Verifică dacă ești și tu pe LISTĂ…

Anunț ŞOC pentru pensionarii români: NU se mai dau bani cash din 2019! Verifică dacă ești și tu pe LISTĂ...

Schimbare majoră privind plata pensiilor: de anul viitor, pensionarii români îşi vor primi pensia pe card!
Cel puţin aşa a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care susţine că o asemenea măsură ar urma să facă economii substanțiale la buget.

El a declarat că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română şi că aceşti bani vor putea fi folosiţi de administrațiile locale pentru investiții.

Astfel, din 2019 pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. Măsura va afecta aproximativ 3,2 milioane de pensionari. Aceștia se vor adăuga celor 2,17 milioane pensionari care își încasează pensiile în conturi bancare, potrivit digi24.ro

În prezent, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD.

Vestea bună pentru pensionari este că livrarea pensiilor se va putea face la orice bancă aleasă de beneficiarul drepturilor.

Doar că măsura vine şi cu o veste proastă. Pensionarii trebuie să fie conştienţi că în prezent comisioanele și taxele aferente cardurilor și conturilor curente pentru pensii diferă mult de la bancă la bancă. Aşadar, ei vor trebui să cântărească bine ce bancă aleg pentru a-şi primi banii.